Over de Praktijk

Als uw kind extra hulp en begeleiding bij het leren nodig heeft dan kan ik u van dienst zijn.

De Praktijk voor Remedial Teaching Spijkenisse is een praktijk aan huis voor de begeleiding van kinderen bij wie het leren om een of andere reden minder makkelijk gaat. Vaak wordt het kind hier onzeker van en gaat daardoor met minder plezier naar school. Extra individuele begeleiding in de vorm van remedial teaching kan dan uitkomst bieden. Ik onderzoek waar het probleem zit en bied deskundige hulp op maat. Deze hulp is niet alleen afgestemd op wat het kind nodig heeft maar gaat ook uit van de sterke kanten van het kind. Hierdoor doet het kind succeservaringen op wat het zelfvertrouwen en de motivatie vergroot. Kort gezegd is dit wat remedial teaching inhoudt. 

In mijn praktijk kunt u terecht voor hulp op de volgende gebieden:

  • lezen, spellen en taal;
  • begrijpend en studerend lezen;
  • dyslexie;
  • rekenen;
  • studievaardigheden zoals het ontwikkelen van een goede leermethode, het plannen/organiseren van huiswerk, dus hulp bij het ‘leren leren’ (zie de pagina Ik leer leren).

Ik richt me op het begeleiden van kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast bied ik ondersteuning aan (dyslectische) leerlingen in het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs die moeite hebben met vakken zoals Nederlands, de moderne vreemde talen en met het leren studeren.

Tijdens de begeleiding besteed ik aandacht aan verschillende sociaal-emotionele aspecten die bij de leerproblemen een rol kunnen spelen. Voorbeelden hiervan zijn problemen met werkhouding, concentratie en gevoelens van onzekerheid of faalangst.

Over Mij

Mijn naam is Marja Uijen en ik stel me graag
aan u voor!

Tijdens de basisschoolperiode van mijn eigen kinderen werd mijn belangstelling en enthousiasme voor het onderwijs gewekt...

Lees meer over mijzelf

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak voor een intakegesprek maken, neemt u dan gerust contact op.